De loonschalen van het administratief en logistiek kader worden geherwaardeerd

 De loonschalen van het niveau B zullen in 3 stappen verhoogd worden.

Een eerste verhoging zal plaatsvinden op 1 oktober 2023, een tweede verhoging is voorzien op 1 oktober 2024 en een laatste verhoging is ten slotte voorzien op 1 oktober 2025.

De loonschalen van het niveau C en D zullen geleidelijk aan gelijkgetrokken worden met de loonschalen van het niveau C en D van het Openbaar federaal ambt.

Deze gelijkschakeling zal eveneens in 3 stappen plaatsvinden, namelijk op 1 oktober 2023, op 1 oktober 2024 en op 1 oktober 2025.

De invoering van een baremische loopbaan voor de contractuele personeelsleden van het administratief en logistiek kader

Vanaf 1 oktober 2023 genieten alle contractuele personeelsleden van het administratief en logistiek kader (A, B, C en D) van een beperkte baremische loopbaan tot de 3de loonschaal verbonden aan hun graad of aan hun klasse.

De invoering van een vergoeding voor telewerkkosten

Vanaf 1 oktober 2023 wordt er een vergoeding voor telewerkkosten toegekend aan het personeelslid dat telewerk verricht.

De vergoeding voor telewerkkosten dekt de verbindings- en communicatiekosten en is een tussenkomst in de kantoorkosten.

De vergoeding bestaat uit twee delen:

  • een forfaitair basisbedrag van € 20 (niet indexeerbaar) voor vergoeding van internet- en communicatiekosten als men 7 uur en 36 minuten telewerkt in een kalendermaand;
  • een forfaitair bedrag van € 16,89 (te indexeren) voor vergoeding van kantoorkosten voor water, elektriciteit, verwarming,… als men minstens 30 uur en 24 minuten telewerkt in een kalendermaand.

Deze vergoeding zal berekend worden op basis van het aantal uren en minuten telewerk geregistreerd in Galop (of ander tijdsregistratiesysteem).

De personeelsleden van het operationeel kader en van het CALog-kader die van hun werkgever de toestemming hebben gekregen om te telewerken, hebben automatisch recht op deze vergoeding van zodra ze voldoen aan de vereiste maandelijkse minimale duur van telewerk

 

Meer details kan u vinden in de dienstnota van het SSGPI “Sectoraal akkoord 2022 – Herwaardering van het geldelijk statuut – Praktische uitvoering (zie bijlage).

https://alfresco.ssgpi.be/alfresco/service/ssgpi/content/workspace%3A%2F%2FSpacesStore%2Fbb997469-c31d-4af5-8b27-5bf825ee74a0?guest=true

En in het KB van 10 september 2023 tot wijziging van de geldelijke rechtspositie van de politiediensten (zie bijlage)

https://www.nspv.be/nl/component/jdownloads/?task=download.send&id=540&catid=60&m=0&Itemid=102


ATO-TOOL NSPV 2024

Uw diensturen bijhouden, gratis voor iedereen.
Download hier.