Op vrijdag 18 augustus 2023 zag een politiepatrouille in Oupeye een quadbestuurder die gevaarlijk en ongepast door de stad reed. Toen de politie besloot om hem aan te houden, weigerde de bestuurder te stoppen, reed opzettelijk in op de agent, sloeg hem neer en vluchtte. De tweede agent trok zijn wapen en schoot de aanvaller dood.Het onderzoek dat nu wordt gevoerd, moet uitwijzen wat de precieze omstandigheden van het incident waren en wie er verantwoordelijk was.

Wat al wel vaststaat is dat, zoals de procureur heeft verklaard, er geen kogel in de rug van de voortvluchtige werd geschoten hoewel dit meteen in de pers werd gemeld!

Het NSPV maakt bezwaar tegen deze pers, die zo snel is om politieagenten aan hun plichten te herinneren, maar zo snel is om de regels van haar eigen Ethische Code te vergeten, waarvan artikel 1 luidt: "De waarheid eerbiedigen, welke ook de gevolgen voor hem mogen zijn".

Het huidige "politie bashing" door een bepaald deel van de pers, maar ook door bepaalde linkse politieke bewegingen, is schadelijk voor de democratie en de rechtsstaat! In de media zou geen plaats mogen zijn voor pikante en misleidende krantenkoppen!

Politieagenten staan niet boven de wet. Maar ze zullen nooit accepteren dat ze tweederangsburgers' zijn en daar zal het NSPV voor zorgen!


Carlo Médo - Nationaal Voorzitter Thierry Belin - Nationaal Secretaris

ATO-TOOL NSPV 2024

Uw diensturen bijhouden, gratis voor iedereen.
Download hier.