Beste,

Mijn syndicaal engagement als afgevaardigde voor NSPV (toen nog NSRP) begon bij mijn aankomst in de Rijkswachtbrigade Oudenaarde in 1986 door toedoen van wijlen Marc De Byser. Nog geen jaar later werd ik afdelingssecretaris voor de afdeling Oudenaarde om in 1994 door te stromen tot Provinciaal Secretaris.

Op 01.04.2000 werd ik verkozen tot Provinciaal Voorzitter voor Oost-Vlaanderen.

Gelet op mijn pensionering op 01.02.2024 kan ik niet langer het ambt van Provinciaal Voorzitter waarnemen en werd op 19.01.2024 Philippe Thoorens verkozen tot mijn opvolger.  

 

Het is met gemengde gevoelens dat ik afscheid neem van deze functie, want ik heb veel mooie momenten beleefd; maar ook veel uitdagingen en strijdpunten gekend.

Het was in elk geval een voorrecht om de provincie Oost-Vlaanderen zo lang te hebben mogen leiden.

Ik wil jullie dan ook van harte bedanken voor het vertrouwen dat jullie in mij hebben gesteld maar vooral voor de steun die ik van jullie heb gekregen en voor de vriendschap die we hebben opgebouwd.

 

Ik durf gerust aanhalen dat NSPV Oost-Vlaanderen over een hechte groep gemotiveerde afgevaardigden beschikte die steeds in de bres sprongen voor hun leden bij te staan waar nodig. Net dank zij deze formidabele formule van bijstand voor de leden, bleef het ledenaantal stijgen in Oost-Vlaanderen. Niet alleen op de werkvloer is onze vereniging actief maar we bouwden ook het netwerk verder uit naar de politiescholen.

Ik wens dan ook al onze afgevaardigden te bedanken voor hun dagdagelijkse inzet in het belang van onze leden. Ik ben trots dat ik deel heb mogen uitmaken van deze fantastisch groep.

 

Ook een bijzondere dank aan de Provinciale Raad en onze nationale vrijgestelde Rudi Moerman. Hun blijvende inzet en gedrevenheid motiveerden me meer dan ooit om er voor te blijven gaan. Uiteraard waren de Afdelingsvoorzitters mijn ruggensteun bij het leiden van onze provincie. Hun advies, hun visie, de soms ellenlange interne vergaderingen vormden de steunpilaren in de verdere professionele uitbouw van onze provincie.

En wanneer ik het over een professionele uitbouw heb, dan mag ik hier zeker onze Provinciale Secretaris niet vergeten die een digitaal platform uitwerkte waar al onze afgevaardigden hun knowhow konden aanscherpen om zo goed voorbereid naar een overlegcomité te stappen. Tony: super bedankt.

 

Ik draag het NSPV een warm hart toe en ik zal de ontwikkelingen in het politielandschap blijven volgen. Ik wens iedereen veel succes en moed toe in de toekomst. Ik hoop dat jullie de waarden en de doelstellingen van het NSPV zullen blijven verdedigen ten voordele van onze leden. Weet dat jullie nog steeds op mij kunnen rekenen als vriend en bondgenoot.

 

Ik neem dan wel afscheid als voorzitter maar niet als collega. Ik hoop dat we elkaar nog vaak zullen ontmoeten en dat we contact zullen blijven houden.

 

Nogmaals dank voor de jarenlange fijne samenwerkingen.

 

Koen Anraed